Tervehdys,

Nyt on kolmannet kuntavaalit, joissa olen ehdokkaana. Ensimmäisen kerran olin ehdokkaana kuntavaaleissa syksyllä 2012 ja toisen kerran keväällä 2017. Olin ensimmäisellä vaaltuustokaudellani vapaa-ajan lautakunnan jäsen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin valtuuston jäsen sekä Salon kaupunginvaltuuston varavaltuutettu. Kuluvalla valtuustokaudella olen vapaa-ajan lautakunnan 1. varapuheenjohtaja ja Salon kaupunginvaltuuston varavaltuutettu.

Kiinnostus lähteä mukaan yhteisten asioiden hoitamiseen on aikanaan herännyt toimiessani ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehenä päivätyöni ohella vuodesta 2008 asti Nokialla, ja liiketoimintasiirron jälkeen Microsoft Mobilessa aina kesään 2017 asti. Olen tarvinnut neuvottelutaitoja usein hankalissakin tilanteissa, sekä on pitänyt osata katsoa suuriakin kokonaisuuksia monelta kantilta.

Nyt olen reilun puolitoista vuotta työskennellyt opettajana ammattiopistossa. Työni on aina kulkenut sähköisiä polkuja pitkin, toisin sanoen työni on jotenkin liittynyt sähköön ja automaatioon, sekä yhteistyöhön erilaisten ihmisten parissa.

Vapaa-ajalla viihdyn luonnossa ja haluan, että meillä jokaisella on mahdollisuus nauttia elämästä puhtaan ympäristön keskellä tulevaisuudessakin. Ympäristöteot saattavat olla pieniä valintoja meidän jokaisen arjessa.

Olen asunut nykyisen Salon alueella pitkälti yli kaksikymmentä vuotta ja suurimman osan aikaa Halikossa. Muutimme useita vuosia sitten Halikon Putolasta maaseudulle Kumion kylään, eli Vaskion ”taakse”.

Salon valtuusto tarvitsee laaja-alaista tietoa ja näkemystä päätöksentekoon. Ei ole ollenkaan samantekevää kuka kotikaupunkimme asioista päättää – haluan olla yksi heistä! 

Terveisin, Mika Kortelainen
4. toukokuuta 2021, Kumio, SaloJaa tämä sivu:

Kuntavaalit 2021

SINÄ PÄÄTÄT KUKA PÄÄTTÄÄ - KÄYTÄ ÄÄNTÄSI!


Tervehdys,

Salo tarvitsee uusia asukkaita sekä työpaikkoja. Yrittäjyyttä tukemalla varmistetaan uusien työpaikkojen synty ja turvataan Salon elinvoimaisuus. Työpaikkojen lisäksi asukkaille on taattava riittävät ja kohtuuhintaiset palvelut kaikille ikäryhmille, jotta Salo pysyy jatkossakin haluttavana paikkana asua, vanhoja kuntakeskuksia sekä maaseutua unohtamatta. Tunnin juna laajentaa salolaisen työssäkäyntialueeksi myös pääkaupunkiseudun sekä mahdollistaa muuttovoittoa Saloon. Kunnallisen päätöksenteon pitää olla avointa sekä kuntapäättäjien pitää kuunnella kuntalaisia myös vaalien välissä.

Salo on ollut haasteiden keskellä jo pitkään. Työttömien määrä on ollut suuri kauan aikaa, mikä vaikuttaa ihmisten ostovoimaan sekä kaupungin verotuloihin. Salon kaupunginvaltuusto päättää Sinun arkipäivääsi lähellä olevista asioista kuten lastenhoidosta, vanhuspalveluista, vapaa-ajan mahdollisuuksista, koulutuksen laadusta sekä kaupungin taloudenhoidosta ja kaavoituksesta.

Vapaa-ajalla viihdyn luonnossa ja haluan, että meillä jokaisella on mahdollisuus nauttia elämästä puhtaan ympäristön keskellä tulevaisuudessakin. Ympäristöteot saattavat olla pieniä valintoja meidän jokaisen arjessa.

Ei ole ollenkaan samantekevää kuka yhteisistä asioista päättää – haluan olla yksi heistä!

Jos jokin asia askarruttaa Sinua – niin otathan rohkeasti yhteyttä!

Mikan vaalilupaukset

Kuuntelen kuntalaisia ja otan heidän mielipiteensä huomioon päätöksenteossa.

Tulen aktiivisesti käyttämään osaamistani, verkostojani ja tietotaitoani Salon eduksi.

Käytän maalaisjärkeä.

Mikan teemat

Vaalikoneita joihin olen vastannut

Aikataulu kohti vaaleja

Alkuperäinen aikataulu kevään 2021 kuntavaaleissa oli, jotta varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18. huhtikuuta ja uusi valtuusto ja muut toimielimet aloittavat 1. kesäkuuta.
6.3.2021 oikeusministeri esittää vaalipäivän siirtoa 8 viikolla, eli varsinainen vaalipäivä olisi sunnuntaina 13. kesäkuuta, ja muut aikataulut siirtyy vastaavasti eteenpäin.

9.3.2021ehdokaslistojen jättöpäivä (alkuperäinen)
4.5.2021ehdokaslistoja saa täydentää tähän asti
14.5.2021ehdokasasettelun ja ehdokasnumeroiden vahvistaminen
26.5 – 8.6.2021ennakkoäänestys kotimaassa
13.6.2021varsinainen vaalipäivä
16.6.2021 tulosten vahvistaminen
1.8.2021valtuustot aloittavat työnsä

Salon Kokoomuksen kuntavaaliohjelma

"Tehdään yhdessä elävä Salo"

Salon kokoomus on julkaissut vaaliohjelmansa kevään 2021 kuntavaaleihin. “Tehdään yhdessä elävä Salo” -teemalla Salon kokoomus haluaa rakentaa Saloa, jossa jokainen voi olla hyvinvoiva ja onnellinen.

Kevään 2021 kuntavaaleissa ratkaistaan Salon tulevaisuuden suunta. Kokoomus lähtee liikkeelle siitä, että hyvinvointi voi ajan mittaan perustua vain kestävällä pohjalla olevaan talouteen. Ehdotamme voimakkaita talouden korjausliikkeitä. Toiminnan tehostaminen ja uudistaminen täytyy tehdä nyt, jotta valtavilta veronkorotuksilta vältyttäisiin.

Kokoomus rakentaa Salon tulevaisuutta työn ja yrittäjyyden varaan. Se on hyvinvointimme perusta nyt ja tulevaisuudessa. Kaupungin tehtävänä on luoda kasvun edellytyksiä nykyisille yrityksille ja sijoittumisen edellytyksiä uusille yrityksille. Uudet työpaikat lisäävät kaupungin elinvoimaa. Talousvaikeuksien keskelläkin täytyy pystyä pitämään huolta koko Salon vetovoimasta ja pitovoimasta.

Salo on ainutlaatuinen kaupunki. Asumismahdollisuuksia löytyy kauniin luonnon ja maaseudun keskeltä, kylistä sekä kaupungin sydämestä.Laadukkaat lähipalvelut, harrastusmahdollisuudet ja kulttuuri ovat meille tärkeitä. On tärkeää, että koko Salo pidetään elävänä. Haluamme lisätä lähidemokratiaa. Kaupungin parhaat elinkeinoasiamiehet ovat asukkaat itse. Ja me kokoomuksessa luotamme salolaisiin.

Löydät Salon Kokoomuksen kuntavaaliohjelman kokonaisuudessaan SalonKokoomus.com sivulta.

Jaa tämä sivu:

Ota yhteyttä

Voit ottaa Mikaan yhteyttä alla olevalla lomakkeella,
tai soittamalla / viestittämällä numeroon 050 564 6382 ,
tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mika@mikakortelainen.com
tai Facebook sivujen kautta.


    Jaa tämä sivu: